HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI FOTOĞRAF SERGİSİ İLE ANILDI.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadelede hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına fotoğraf sergisi açıldı.
HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARI FOTOĞRAF SERGİSİ İLE ANILDI.
Karaağaç Mahallesi'ndeki Osman İnci Müzesi'nde açılan sergide, aralarında Prof. Dr. Feriha Öz ve Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu'nun da bulunduğu 51 sağlık çalışanının mozaik-fotoğraf tekniğiyle hazırlanmış fotoğrafları yer aldı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında sınırlı sayıda davetlinin yer aldığı açılış öncesi hayatını kaybeden sağlık çalışanları için saygı duruşunda bulunuldu.
Müze Müdürü Bilal Sarıgül yaptığı konuşmada, sergiyi, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Başar Hatırnaz ile hayatını kaybeden sağlık çalışanları anısına hazırladıklarını söyledi.
Çalışmalarını 3 Ağustos'ta tamamlayarak fotoğrafları baskıya gönderdiklerini belirten Sarıgül, "3 Ağustos'tan 6 Eylül'e kadar 51 olan sayı maalesef 79'a çıktı. Bu da yüzde 55 artışa tekabül ediyor. İnanılmaz bir dönemdeyiz. Umarım bu dönemi en kısa zamanda atlatır ve sağlıklı günlerimize geri döneriz." dedi.
Prof. Dr. Osman İNCİ’nin konuşmasında.
Değerli konuklar,
Bugün 9 Eylül. Emperyalizme karşı kurtuluşun ve bağımsızlığın simge günü. Kurtuluşu ve kuruluşu sağlayan kahramanları saygı ve minnetle anıyorum.
KORONAVİRÜS (COVİD-19) Küresel salgınında kaybettiğimiz kahraman sağlık çalışanlarımızı da aynı günde anmak uygun olacaktır anlayışı ile Başar Hatırnaz - Bilal Sarıgül'ün Mozaik-Fotoğraf sergisini bugün sunuyoruz.
Küresel salgında kaybettiğimiz insanlarımızı ve kahraman Sağlık çalışanlarını sevgi, özlem ve saygıyla anıyoruz. Aralarında bende çok emeği olan ve 1974 yılı Edirne Tıp Fakültesi kurucularından Prof. Dr. Feriha Öz hocam, doçentlik jüri üyem ve Üroloji Derneği başkanımız da var. Hepsini saygı ile anıyorum.
Salgından ilk olguyu kaybettiğimiz günden bugüne günde 38 insanımızı uğurladık. Bu rakam insan sayısıdır. Işıklar içinde uyusunlar. Enfekte (test pozitif) olanlar içinde sağlık çalışanlarının oranı:%11,5.
Küresel salgınla mücadele ciddi ve etkin yöntemlerle olmak zorundadır. Virüs, mevki, makam, şan-şöhret, unvan, cinsiyet, küçük-büyük, zengin - fakir tanımaz.
"MEDİKAL POPÜLİZM" yapılmamalı. Bilimsel bilgiye dayalı önlem ve öneriler uygulanmalı. Akademik Ünvanlıları sorumlu davranmaya ve "Bilim Etiği" ilkelerine uymaya davet ediyorum.
Değerli konuklar, sergide fotoğraflarını sunduklarımız bizlerin sağlıklı yaşaması için verilen mücadelede yenik düştüler. Dört yıl Üniversitelerarası Kurul Tıp-Sağlık Bilimleri Konseyi Başkanlığı yapmış bir hekim olarak bizler insanların sağlıklı yaşamasını programlar ve öğretiriz. Bilimsel önlem ve önerilere uymayan, uyumamakta direnen, uyaranlara karşı şiddet uygulayan, talimatları uygulamayanlar için ölmeyi öğrenmedik ve öğretmedik.
Biz sağlıkçılar her koşulda görevimizi yaptık, yapacağız. Ancak bizi dinleyin, duyun ve önerilerimiz uyun. Tüm kayıplar anne, baba, çocuk. Hepsi insan hepsi bizim.
Saygılarımla. 09.09.2020